2015. április 4., szombat

Legényfogó leves

Egy tartalmas sok zöldséget tartalmazó ízorgia a következő leves, amit nagyon szeretek csinálni.

Hozzávalók:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldség vegyesen: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba (csiperkét használok)
  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 dl főzőtejszín (Cserpes sima tejszínt használok)
  • 2 dl tejföl (Cserpest használok ebben is)
  • kevés zsiradék, só, bors, tárkony
  • 2 húsleveskocka (ha van húsleves alaplé az is tökéletes)
  • 1 teáskanál citromlé (ízlés szerint)
A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beledobjuk a kis kockákra vágott csirkemell húst. Kifehéredése után hozzákeverjük az apróra vágott zöldségeket(ha mirelitet zöldborsót használunk azt később, ha friss akkor azt is most). Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félig megpároljuk, ekkor hozzáadjuk a darabolt gombát is. Felöntjük kb 2 liter vízzel és beledobjuk a 2 leveskockát (ha alaplevet használunk nem kell a kocka).
Amikor a hozzávalók megpuhultak beledobjuk a kis kockákra vágott májat, majd forrástól számított 5 percig főzzük.
Simára keverjük a tejfölt és a főzőtejszínt (azért szeretem a Cserpes termékeket ide, mert nem csomósodik, illetve mi nagyon szeretjük az ízét), ízesítjük egy púpozott kávéskanál szárított tárkonnyal (ha friss kevesebb kell mert intenzívebb az íze!).
Megrottyantjuk egyszer majd levesszük a tűzről, pár perc elteltével pedig belekeverjük a citrom levét, így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben.



Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése