Tasty oldalán sűrűn vagyok vendég, ezért ma onnét került ki egy egyszerű viszont laktató étel, csöppet átalakítva. Finom lett.
Hozzávalók:
- 5 darab burgonya
- 12 szelet sonka
- 8-12 szelet sajt
- 20 dkg trappista sajt
- 30 dkg bacon szalonna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 300 ml főzőtejszín
- 2 tojás sárgája
- só, bors
A burgonyát meghámozzuk majd hosszában karikára vágjuk, egy tálban sóval és borssal megszórva összeforgatjuk. Kizsírozunk egy sütőtálat majd rétegelni kezdjük a hozzávalókat. Burgonyát terítjük alulra, rátesszük a sonkaszeleteket, majd a szeletelt sajtot. A bacon szalonnát kisütjük zsírjára és második réteg után a burgonyára terítjük, majd rádobjuk a petrezselyemzöldjét is, majd beterítjük a maradék burgonyával. Az egész trappista sajtot ráreszeljük a tetejére majd leöntjük az előzetesen összekevert tejszínt a tojássárgájával. Előmelegített 200 ° C -os sütőbe tesszük és 45 percig sütjük fedővel, hogy jól átpárologjon, majd a tetőt levéve még 15 percig sütjük amíg a sajt aranybarnára sül a tetején. Hagyjuk egy keveset hűlni majd tálaljuk.
Értékelésem: 7/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése