2016. október 16., vasárnap

Réteges krumpli, sonkával és sajttal

Tasty oldalán sűrűn vagyok vendég, ezért ma onnét került ki egy egyszerű viszont laktató étel, csöppet átalakítva. Finom lett.

Hozzávalók:
  • 5 darab burgonya
  • 12 szelet sonka
  • 8-12 szelet sajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 30 dkg bacon szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 300 ml főzőtejszín
  • 2 tojás sárgája
  • só, bors
A burgonyát meghámozzuk majd hosszában karikára vágjuk, egy tálban sóval és borssal megszórva összeforgatjuk. Kizsírozunk egy sütőtálat majd rétegelni kezdjük a hozzávalókat. Burgonyát terítjük alulra, rátesszük a sonkaszeleteket, majd a szeletelt sajtot. A bacon szalonnát kisütjük zsírjára és második réteg után a burgonyára terítjük, majd rádobjuk a petrezselyemzöldjét is, majd beterítjük a maradék burgonyával. Az egész trappista sajtot ráreszeljük a tetejére majd leöntjük az előzetesen összekevert tejszínt a tojássárgájával. Előmelegített 200 ° C -os sütőbe tesszük és 45 percig sütjük fedővel, hogy jól átpárologjon, majd a tetőt levéve még 15 percig sütjük amíg a sajt aranybarnára sül a tetején. Hagyjuk egy keveset hűlni majd tálaljuk.



Értékelésem: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése