Ez a recept egy saját szülemény, és sokféleképpen lehet variálni, csak az alap elképzelés mentén. Néha megkívánunk egy kicsit kevésbé nehéz ételeket is, ez egyik közülük, nagyon egyszerű, nagyon finom és tápláló.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell (lehet bármilyen hús)
- 2 kisebb padlizsán
- 2 közepes cukkini
- 2-3 krumpli
- 2-2 fej vörös és lila hagyma
- egy marék koktél paradicsom
- 1-2 nagy zöldpaprika
- csilipaprika ízlés szerint
- Kotányi csirke fűszerkeverék
- só, bors, oregánó, zsiradék és olaj
A csirkemellet felszeleteljük nem túl vastag szeletekre, majd megforgatjuk a csirke fűszer-keverékben és kevés zsiradékon hirtelen átpirítjuk őket. A húst a zsiradékkal együtt félretesszük. Közben a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk közepes méretűekre. Az egészet keverőtálba tesszük, majd megszórjuk csirke fűszerkeverékkel, egy kevés sóval (óvatosan mert a csirke fűszer sós), borsozzuk, majd alaposan átkeverjük kézzel, vigyázva a zöldségeket ne törjük össze. A végén öntünk olajat az egészre, abban is jól átforgatjuk, majd egy tespibe öntjük és egyenletesen elterítjük, a tetejére ízlés szerint egész, vagy fél kis csilipaprikákat szórunk. 200 fokos sütőbe tesszük körülbelül 30-40 percre. Érdemes 10-15 percenként kivenni és jól átkeverni sütés közben. Mikor majdnem kész a zöldség keverék, kivesszük, a tetejére terítjük a csirkemelleket, rálocsoljuk a zsiradékot és újabb 15 percig sütjük. Kivesszük és forrón tálaljuk egy pohár fehér bor társaságában.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése