2017. december 31., vasárnap

Mustáros lencseleves virslivel

Ha szilveszter akkor lencse. Mary imádja így idén egy újabb verzió érkezett :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 3-4 pár virsli
  • 1 kis vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 2 közepes burgonya
  • zsiradék, só, pirospaprika, liszt
Megtisztítjuk a lencsét, majd körülbelül másfél liter hideg vízben felrakjuk főni. Mellédobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, valamint a három babérlevelet és a apróra kockázott krumplit. A mustárt kikavarjuk pár evőkanál vízzel, azt is hozzácsurgatjuk a leveshez. Kis lángon addig forraljuk, míg a lencse meg nem puhul. Közben a virslit felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, megpirítjuk benne a feldarabolt virslit, hozzáöntjük a leveshez, összeforraljuk. A végén én készítettem hozzá egy egész kis fokhagymás pirospaprikás rántást amit hozzáadtam a leveshez csak az íze miatt :) Ha közben elfőtte volna a levét, kis vizet adhatunk még hozzá. Megkóstoljuk, és szükség szerint sózzuk.



Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése