Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 3-4 pár virsli
- 1 kis vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 3-4 evőkanál mustár
- 2 közepes burgonya
- zsiradék, só, pirospaprika, liszt
Megtisztítjuk a lencsét, majd körülbelül másfél liter hideg vízben felrakjuk főni. Mellédobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, valamint a három babérlevelet és a apróra kockázott krumplit. A mustárt kikavarjuk pár evőkanál vízzel, azt is hozzácsurgatjuk a leveshez. Kis lángon addig forraljuk, míg a lencse meg nem puhul. Közben a virslit felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, megpirítjuk benne a feldarabolt virslit, hozzáöntjük a leveshez, összeforraljuk. A végén én készítettem hozzá egy egész kis fokhagymás pirospaprikás rántást amit hozzáadtam a leveshez csak az íze miatt :) Ha közben elfőtte volna a levét, kis vizet adhatunk még hozzá. Megkóstoljuk, és szükség szerint sózzuk.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése