2017. december 16., szombat

Karajba zárt csülök

Valami tartalmasat akartam csinálni és a formába zárt ételek engem mindig vonzanak. Kiváló lett csak a mennyiség sok egy ici picit, illetve nem lett annyira tökéletes mint az eredeti képeken, de az íz kárpótol. :) A hozzávalók pontos mennyisége az sütőforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat!

Hozzávalók:
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 8–10 szelet karaj
  • ~kb 20 szelet bacon
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás, liszt, zsiradék
A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni., de lehet aznap is csinálni. Szeleteljük fel fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés zsiradékon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze egy üveg tálban és tegyük félre. Az őzgerincformát vagy egy hasonló tálat, kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.
Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel. A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be. Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra tudjuk sütni kb 15 perc alatt.


Értékelésem 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése