2017. december 29., péntek

Mediterrán csirkeragú

Imádom a szaftos ízletes ételeket, ma erre az egyszerű de nagyszerűre esett a választás. Kicsit átalakítottam az eredeti receptet.

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 40-50 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsom püré
  • 1 fél citrom leve
  • 2,5 dl tejszín
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, oregánó, pirospaprika, zsiradék
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzá dobjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük, ekkor mehet bele a szeletelt gomba, a só és a bors, majd gyakori kevergetés mellet addig pároljuk, amíg a gomba is megpuhul. Ezek után hozzá adjuk a tört fokhagymát, az evőkanálnyi paradicsompürét, a citrom levét, a fűszerpaprikát, összeforgatjuk és felöntjük 2 dl vízzel, de csak ha a gombából nem párolgott ki megfelelő mennyiség. Néhány percet pároljuk, majd mehet bele az egy nem púpos evőkanál oreganó, és a tejszín. Összeforraljuk, takarék lángon, gyakran megkeverve, addig főzzük, amíg besűrűsödik a szaft. Legvégén tesszük bele a darabolt koktélparadicsomot és az aprított petrezselymet. Néhányszor átforgatjuk és már lehet is tálalni. Ízlés szerint tésztával, krumplipürével, párolt rizzsel lehet tálalni.


Értékelésem: 9/10




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése