Imádom a szaftos ízletes ételeket, ma erre az egyszerű de nagyszerűre esett a választás. Kicsit átalakítottam az eredeti receptet.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 40-50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek paradicsom püré
- 1 fél citrom leve
- 2,5 dl tejszín
- 8-10 db koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, oregánó, pirospaprika, zsiradék
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzá dobjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük, ekkor mehet bele a szeletelt gomba, a só és a bors, majd gyakori kevergetés mellet addig pároljuk, amíg a gomba is megpuhul. Ezek után hozzá adjuk a tört fokhagymát, az evőkanálnyi paradicsompürét, a citrom levét, a fűszerpaprikát, összeforgatjuk és felöntjük 2 dl vízzel, de csak ha a gombából nem párolgott ki megfelelő mennyiség. Néhány percet pároljuk, majd mehet bele az egy nem púpos evőkanál oreganó, és a tejszín. Összeforraljuk, takarék lángon, gyakran megkeverve, addig főzzük, amíg besűrűsödik a szaft. Legvégén tesszük bele a darabolt koktélparadicsomot és az aprított petrezselymet. Néhányszor átforgatjuk és már lehet is tálalni. Ízlés szerint tésztával, krumplipürével, párolt rizzsel lehet tálalni.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése