Hozzávalók:
- ~1kg dkg sertéshús vegyesen (tarja, comb, karaj)
- 1 nagy vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- ~1 kg burgonya
- 20 dkg bacon szalonna
- 20 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- liszt, zsiradék, só, bors
Ez a recept kicsit részemről átdolgozott verzió. Fogom a húsokat kiklopfolom és zsiradékon tepsibe fektetjük, melléhalmozzuk a megsózott kockára vágott burgonyát és a felcikkezett fokhagymát és hagymát ráterítjük, egy kevés vizet aláöntünk, letakarjuk alufóliával majd 200 fokos sütőben megsütjük körülbelül 1,5 óra alatt. Mielőtt teljesen elkészül leveszem a fóliát kicsit átforgatom a benne lévő tartalmat és kicsit rápirítok, de nem égetem még meg.
Amíg a hús sül elkészítem a ragút. A kockázott bacont kiolvasztjuk, majd rádobjuk a cikkekre vágott gombát és pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót és az ecetes gyöngyhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldjét és az egészet jól összesütjük. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, gyorsan átforgatjuk majd aláöntünk 1,5 deci vizet és egy finom rottyanás után levesszük a tűzről. A ragút és a krumplit a hús mellé halmozzuk, majd tálaljuk.
Értékelés: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése