2016. április 23., szombat

Sertéssült jóasszony módra burgonyával

Ezt a receptet néztem ki a mai napra. Szerintem finom egy főétel, van benne minden ami kellhet egy jó recepthez :)

Hozzávalók:
  • ~1kg dkg sertéshús vegyesen (tarja, comb, karaj)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • ~1 kg burgonya
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • liszt, zsiradék, só, bors
Ez a recept kicsit részemről átdolgozott verzió. Fogom a húsokat kiklopfolom és zsiradékon tepsibe fektetjük, melléhalmozzuk a megsózott kockára vágott burgonyát és a felcikkezett fokhagymát és hagymát ráterítjük, egy kevés vizet aláöntünk, letakarjuk alufóliával majd 200 fokos sütőben megsütjük körülbelül 1,5 óra alatt. Mielőtt teljesen elkészül leveszem a fóliát kicsit átforgatom a benne lévő tartalmat és kicsit rápirítok, de nem égetem még meg.
Amíg a hús sül elkészítem a ragút. A kockázott bacont kiolvasztjuk, majd rádobjuk a cikkekre vágott gombát és pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót és az ecetes gyöngyhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldjét és az egészet jól összesütjük. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, gyorsan átforgatjuk majd aláöntünk 1,5 deci vizet és egy finom rottyanás után levesszük a tűzről. A ragút és a krumplit a hús mellé halmozzuk, majd tálaljuk.


Értékelés: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése