Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé, tarja vagy karaj
- 25 dkg gomba
- 2,5 dl tej
- 10-15 dkg lángolt kolbász
- 2 darab savanyú uborka
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis petrezselyem zöldje
- só, bors, kevés zsír
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk- borsozzuk és kevés forró zsírban hirtelen elősütjük. Ha a hús vastag alufólia alatt kevés vízzel pároljuk puhábbra.
A gombát szeletekre vágjuk és zsiradékban párolni kezdjük. Ha a folyadék elpárolgott meghintjük liszttel, átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, de figyeljünk oda mennyire sós a kolbász és az uborka.
A húsokat egy tűzálló tálba emeljük majd rákanalazzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék sajttal ( én többet használok mint az előírt, imádom a sajtot) és forró sütőben rápirítjuk.
Köretként fűszeres sült krumplit ajánlok.
Köretként fűszeres sült krumplit ajánlok.
Értékelésem 9/10
Úgy variálhatod a tölteléket, ahpgy akarod. Mindenképpen jó. Nekem tarja, az asszonynak csirke.
VálaszTörlésEz így van de finom mindenféleképp :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés