2015. március 23., hétfő

Sarkadi pecsenye

Egyik kedvenc kajám amit mostanában főztem. Kiadós ízorgia, nem lehet vele befürödni :)

Hozzávalók:
  • 4 szelet csirkemellfilé, tarja vagy karaj
  • 25 dkg gomba
  • 2,5 dl tej
  • 10-15 dkg lángolt kolbász
  • 2 darab savanyú uborka
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis petrezselyem zöldje
  • só, bors, kevés zsír
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk- borsozzuk és kevés forró zsírban hirtelen elősütjük. Ha a hús vastag alufólia alatt kevés vízzel pároljuk puhábbra.
A gombát szeletekre vágjuk és zsiradékban párolni kezdjük. Ha a folyadék elpárolgott meghintjük liszttel, átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, de figyeljünk oda mennyire sós a kolbász és az uborka.
A húsokat egy tűzálló tálba emeljük majd rákanalazzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék sajttal ( én többet használok mint az előírt, imádom a sajtot) és forró sütőben rápirítjuk.
Köretként fűszeres sült krumplit ajánlok.




Értékelésem 9/10

3 megjegyzés:

  1. Úgy variálhatod a tölteléket, ahpgy akarod. Mindenképpen jó. Nekem tarja, az asszonynak csirke.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés