2015. március 21., szombat

Csőben sült pulykás karalábé, tarhonyával

A huszárkonyha egyik ételét csináltam meg ma ebédre.

Hozzávalók:
  • 60 dkg karalábé
  • 40 dkg pulykamell filé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis evőkanál zsír (lehet vaj is)
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, olaj, vaj
  • 20 dkg tarhonya
  • sajt és friss petrezselyem a tálaláshoz
Ceruzányi csíkokra vágjuk a hámozott karalábét, majd 3 dl vízzel és 2 dl  főzőtejszínnel feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Figyeljünk oda hogy néha kevergessük meg mert a tejszín miatt hajlamos kifutni a lábasból.
Felcsíkozzuk a pulykamellfilét, sózzuk majd zsiradékon puhára sütjük.
A karalábét ha elkészült leszűrjük, és egy kivajazott tűzálló tálba tesszük, erre ráhalmozzuk a pulykahúst. A karalábé főzőlevét tűzön 2 evőkanál liszttel besűrítjük és ráöntjük a pulykamelles karalábéra, amit 180-190 fokos előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütünk.
Köretnek tarhonyát tálalunk de lehet vegyíteni galuskával is.
Tálaláskor ráreszelünk friss sajtot majd megszórjuk friss vagy szárított petrezselyemmel.
Nagyon finom hozzá a fehérbor :)



Értékelésem: 7/10

2 megjegyzés:

  1. mit jelent az hogy Csőben sült?
    Nem sütőben sütted ? :D

    VálaszTörlés
  2. Nézd:
    Mit is jelent a csőben sütés? Tulajdonképpen semmi mást, mint hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk a sütőben. Más néven gratinírozunk. Ami meg a csőben sütés etimológiai eredetét illeti, gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal maga a szó.

    :D :)

    VálaszTörlés