Hozzávalók:
- 60 dkg karalábé
- 40 dkg pulykamell filé
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kis evőkanál zsír (lehet vaj is)
- 2 evőkanál liszt
- só, bors, olaj, vaj
- 20 dkg tarhonya
- sajt és friss petrezselyem a tálaláshoz
Ceruzányi csíkokra vágjuk a hámozott karalábét, majd 3 dl vízzel és 2 dl főzőtejszínnel feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Figyeljünk oda hogy néha kevergessük meg mert a tejszín miatt hajlamos kifutni a lábasból.
Felcsíkozzuk a pulykamellfilét, sózzuk majd zsiradékon puhára sütjük.
A karalábét ha elkészült leszűrjük, és egy kivajazott tűzálló tálba tesszük, erre ráhalmozzuk a pulykahúst. A karalábé főzőlevét tűzön 2 evőkanál liszttel besűrítjük és ráöntjük a pulykamelles karalábéra, amit 180-190 fokos előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütünk.
Köretnek tarhonyát tálalunk de lehet vegyíteni galuskával is.
Tálaláskor ráreszelünk friss sajtot majd megszórjuk friss vagy szárított petrezselyemmel.
Nagyon finom hozzá a fehérbor :)
Értékelésem: 7/10
mit jelent az hogy Csőben sült?
VálaszTörlésNem sütőben sütted ? :D
Nézd:
VálaszTörlésMit is jelent a csőben sütés? Tulajdonképpen semmi mást, mint hogy egy tepsibe fektetett étel felső rétegét barnára pirítjuk a sütőben. Más néven gratinírozunk. Ami meg a csőben sütés etimológiai eredetét illeti, gyaníthatóan a mediterrán országokban használt, fedeles cserépedény formájára utal maga a szó.
:D :)