Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes petrezselyem gyökér
- egy kisebb zellergumó fele
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- só, bors, pirospaprika, zsiradék, ételízesítő
- liszt, tejföl
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a babérleveleket, majd a fűszerpaprikát és összepirítjuk kicsit őket. Hozzáadjuk a szalonnát és a lencsét, felöntjük tetszés szerinti vízzel (kb. 2 liter), ízesítjük az ételízesítővel, sóval, borssal, majd 10 percig főzzük. A felkarikázott, darabolt zöldségeket hozzáadjuk, majd addig főzzük amíg a zöldségek is megpuhulnak, folyamatában kóstoljuk és ha igényli utóízesítjük. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, hozzáadjuk a leveshez majd forralunk egyet rajta és kész.
Értékelés: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése