2015. április 4., szombat

Temesvári borda

Egy régi kedvencét kérte ma a Mary ebédre, így elkészítettem :)

Hozzávalók:
  •  4-6 szelet csont nélküli hosszúkaraj
  • 10-15 dkg húsos bacon szalonna
  • 50 dkg zöldbab (sárga vagy zöld hüvelyű)
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika, liszt
A bacon szalonnát, kevés zsiradékon kisütjük, majd a pörcöt kiemeljük és félretesszük. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk majd lisztbe beleforgatjuk. A visszamaradt zsiradékon a hússzeleteket hirtelen kisütjük, majd ezeket is félretesszük, a helyére tesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd megfuttatjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Forraljuk 1-2 percig, majd a hússzeleteket visszatesszük rá, rádobjuk a darabolt babot (egyéni döntés mekkorára vágva szereted), majd puhára pároljuk az egészet.
A tejfölt kevés liszttel kikeverjük, majd az egészet besűrítjük vele. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, a félretett szalonna pörcöt rászórva, sült vagy pirított burgonyával tálaljuk.



Értékelésem: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése