Hozzávalók:
- 4-6 szelet csont nélküli hosszúkaraj
- 10-15 dkg húsos bacon szalonna
- 50 dkg zöldbab (sárga vagy zöld hüvelyű)
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
- zsiradék, só, bors, pirospaprika, liszt
A bacon szalonnát, kevés zsiradékon kisütjük, majd a pörcöt kiemeljük és félretesszük. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk majd lisztbe beleforgatjuk. A visszamaradt zsiradékon a hússzeleteket hirtelen kisütjük, majd ezeket is félretesszük, a helyére tesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd megfuttatjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Forraljuk 1-2 percig, majd a hússzeleteket visszatesszük rá, rádobjuk a darabolt babot (egyéni döntés mekkorára vágva szereted), majd puhára pároljuk az egészet.
A tejfölt kevés liszttel kikeverjük, majd az egészet besűrítjük vele. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, a félretett szalonna pörcöt rászórva, sült vagy pirított burgonyával tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése