Sárgarépás zellerkrém.
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 2 közepes sárgarépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- majonéz (rajtad a döntés melyiket szeretnéd bolti vagy elkészíted)
- ha el akarod készíteni a majonézt kell 2 tojássárga, 3 dl olívaolaj, 2 teáskanál mustár
- só, bors
A sárgarépát és a zellert egy robotgépben minél apróbbra daráljuk (lehet kis lukú kézi reszelőn is), sózzuk-borsozzuk, majd félretesszük. A só hatására a zöldségek levet eresztenek, ezért kicsavarjuk őket. Összekeverjük az egészet a majonézzel, a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyem zöldjével. Ízlés szerint sóval és borssal után ízesítjük. Javasolt egy éjszakán keresztül a hűtőben érlelni. Friss kenyérrel és hagymával, paradicsommal tálaljuk.
Értékelésem 8/10
Csípös majonéz.
Ez a mártogatós annyira egyszerű, mint a neve, nekünk mégis csak több tíz év után vált nyilvánvalóvá, Karnis Gabriella kedves barátunk jóvoltából, hogy ilyen is van. :)
Hozzávalók:
- majonéz
- csípős paprikakrém (én a Lidlben kaphatót használom, olcsó finom)
Értékelésem 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése