2015. április 5., vasárnap

Sárgarépás zellerkrém és csípős majonéz

Megosztanék 2 egyszerű de nagyszerű mártogatós receptet, hátha valakinek ízlenek az ilyenek, mint nekünk.

Sárgarépás zellerkrém.

Hozzávalók:
  • 1 közepes zellergumó
  • 2 közepes sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • majonéz (rajtad a döntés melyiket szeretnéd bolti vagy elkészíted)
  • ha el akarod készíteni a majonézt kell 2 tojássárga, 3 dl olívaolaj, 2 teáskanál mustár
  • só, bors
A sárgarépát és a zellert egy robotgépben minél apróbbra daráljuk (lehet kis lukú kézi reszelőn is), sózzuk-borsozzuk, majd félretesszük.  A só hatására a zöldségek levet eresztenek, ezért kicsavarjuk őket. Összekeverjük az egészet a majonézzel, a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyem zöldjével. Ízlés szerint sóval és borssal után ízesítjük. Javasolt egy éjszakán keresztül a hűtőben érlelni. Friss kenyérrel és hagymával, paradicsommal tálaljuk.




Értékelésem 8/10

Csípös majonéz.

Ez a mártogatós annyira egyszerű, mint a neve, nekünk mégis csak több tíz év után vált nyilvánvalóvá, Karnis Gabriella kedves barátunk jóvoltából, hogy ilyen is van. :)

Hozzávalók:
  • majonéz
  • csípős paprikakrém (én a Lidlben kaphatót használom, olcsó finom)
Annyi a dolgunk a két hozzávalót összekeverjük és különböző zöldségeket mártogatunk bele, majd megesszük. :) Mindenki annyi csípőst kever hozzá amennyi jólesik, de vigyázzatok a majonéz elveszi kicsit az élét az egésznek, másnap problémák lehetnek :)


Értékelésem 9/10

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése