Hozzávalók:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 közepes petrezselyemgyökér
- 2 nagy fej hagyma
- 2 nagy krumpli
- 1 cikk zeller
- 20-30 dk zsírszalonna
- 50 dkg sertés lapocka (comb is jó)
- 1 közepes paradicsom
- 1 közepes paprika
- só, bors, pirospaprika
- füst, pernye, bogarak töménytelen mennyiségben :)
A zöldségeket felkockázzuk, illetve karikára vágjuk. A hús felkockázzuk és előkészítjük miközben a szalonnát pörcre sütjük. Kiemeljük a pörcöt és az esetleges felesleges zsiradékot majd üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor készen van félrehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk két púpozott kávéskanál pirospaprikát, belekeverjük a húst majd picit rápirítunk. Felöntjük 2-4 liter vízzel beledobjuk a nagyra darabolt paradicsom és paprikát, majd lefedve főzzük. Amikor a hús félig kész beledobjuk a zöldségeket majd kis időre rá a burgonyát és hagyjuk készre bugyogni :)
Friss pogácsákkal tálaljuk.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése