Hozzávalók:
- 2 darab csirkemellfilé
- 0,5 kg krumpli
- 1 fej lila-hagyma
- 1 dl olívaolaj
- 5-10 dkg bacon szalonna
- 2 evőkanál paradicsomszósz, vagy szárított paradicsom
- 1 kis evőkanál oregánó (ízlés szerint)
- só, bors
A húst, a hagymát és a krumplit kockára vágjuk, nem kell túl kicsire, a bacon szalonnát pedig csíkokra. Beledobjuk az egészet egy serpenyőbe, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a sót és az oregánót. Összekeverjük, majd ráöntjük az olívaolajat és nagy lángon elkezdjük pirítani. Ahogy kezd levet engedni, levesszük takarékra a lángot és lefedve lassan pároljuk. amikor a hús és a krumpli megpuhult levesszük a fedőt és ismét nagy lángon megpirítjuk kicsit. Rádaráljuk a borsot és már tálaljuk is. Savanyúsággal vagy friss salátával esszük.
Értékelésem: 6/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése