2015. április 19., vasárnap

Olaszos csirkeragú

Nehéz leves után egy egyszerű egytálétel.

Hozzávalók:
  • 2 darab csirkemellfilé
  • 0,5 kg krumpli
  • 1 fej lila-hagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 5-10 dkg bacon szalonna
  • 2 evőkanál paradicsomszósz, vagy szárított paradicsom
  • 1 kis evőkanál  oregánó (ízlés szerint)
  • só, bors
A húst, a hagymát és  a krumplit kockára vágjuk, nem kell túl kicsire, a bacon szalonnát pedig csíkokra. Beledobjuk az egészet egy serpenyőbe, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a sót és az oregánót. Összekeverjük, majd ráöntjük az olívaolajat és nagy lángon elkezdjük pirítani. Ahogy kezd levet engedni, levesszük takarékra a lángot és lefedve lassan pároljuk. amikor a hús és a krumpli megpuhult levesszük a fedőt és ismét nagy lángon megpirítjuk kicsit. Rádaráljuk a borsot és már tálaljuk is. Savanyúsággal vagy friss salátával esszük.



Értékelésem: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése