Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 közepes hagyma
- 20 dkg Csabai szárazkolbász
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál liszt
- fél evőkanál csemege paprika krém
- 2 babérlevél, ételízesítő, só
- fél csokor friss petrezselyem
- 1 kávéskanál ecet
A lencsét egy napra hideg vízbe áztatjuk, a minimum a 3-4 óra. A hagymát apróra vágjuk majd a forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret és tovább pirítjuk vele. Egy evőkanál liszttel meghintjük és jól összekeverjük, hozzáadjuk a csemege paprikát majd összekeverés után felöntjük tetszőleges mennyiségű vízzel, én 2-3 litert használok. Hozzádobjuk a babérlevelet, belekeverjük a mustárt, keveset melegítjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett lencsét. Egyszer felforraljuk, majd lefedve egész alacsony tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor elkészült hozzákeverjük a tejfölt és az ecettel pikánsra ízesítjük. Beledobjuk a kolbász és a apróra felvágott petrezselymet, egy keveset lefedve tároljuk, majd forrón tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése