Hozzávalók:
- 1 csokor újhagyma
- 2 db sárgarépa
- 20 dkg darált hús
- 2 darab húsleveskocka
- 30 dkg sajt (fontos hogy olyan kell ami megolvad)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, olaj
Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A répát meghámozzuk és kockára vágjuk. Hevítsünk fel zsiradékot, majd az újhagymából egy evőkanálnyit süssünk üvegesre, majd keverjük hozzá a darált húst és pirítsuk le rajta. Sózzuk borsozzuk, majd kiemeljük egy külön tálba. A megmaradt zsiradékot még felpótoljuk majd a maradék hagymát és a répát 5 percig pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beledobáljuk a leveskockákat és felforraljuk. Forralás után még 10 percig főzzük közepes lángon. A lereszelt sajtot beleforgatjuk a levesbe, majd kevergetve további 5 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk és a ropogós darált hússal és a friss vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Értékelésem: 6/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése