Hozzávalók:
- 8 szelet kisebb karaj
- 20 dkg szárazkolbász
- 2 közepes lila hagyma
- 2 közepes zöldpaprika vagy kaliforniai paprika
- 2-3 paradicsom
- fél csokor újhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 25 dkg rizs
- 25 dkg gomba
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje
- só, bors, zsiradék
Kiklopfoljuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát megsütjük zsiradékon. Kivesszük és melegen tartjuk a szeleteket. A visszamaradt pecsenyezsiradékon megpirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a lila hagymát és roppanósra sütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és paprikát, a legvégén pedig a feldarabolt paradicsomot és újhagymát. Ha kell igény szerint sózzuk. A körethez megfuttatjuk zsiradékon a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd a végén friss petrezselyemmel keverjük. A rizst szintén kevés zsiradékon feltesszük, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és beledobunk egy leveskockát, amikor elkészült összekeverjük a gombával. Tálaláskor minden karajszeletre halmozunk a raguból és a gombás rizzsel tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése