2016. január 30., szombat

Betyáros zöldbableves

Imádom a zöldbabot és a leveseket, ezért ennek a kettőnek a párosítása mindig jó lesz. Toplistás lett Mary szerint :)

Hozzávalók:
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja (vagy sonka)
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg zöldbab
  • 3 dl tejföl
  • só, bors, majoranna, fűszerpaprika, leveskocka, liszt
Az bacon szalonnát kiolvasztjuk zsiradékon, majd a kockázott hagymát is beledobjuk és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd beletesszük a kockára vagy csíkokra vágott tarját, pirospaprikával ízesítjük, majd felengedjük 3 liter vízzel. Ízesítjük, sóval, borssal, majorannával és körülbelül 20 percig főzzük. Beledobjuk a zöldbabot, majd a tarhonyát és készre főzzük. Ha a bab megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, egyet rottyantunk rajta és már tálaljuk is.



Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése