Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 20 dkg kockázott bacon szalonna
- 4 fej normál vöröshagyma
- 4 db sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 1 liter húslevesalaplé (vagy 250 ml ebből sör)
- só, bors, zsiradék
- 2-3 db babérlevél, liszt
A gondosan megtisztított marhalábszárat vágjuk fel kis kockákra, majd hintsük meg liszttel és sózzuk, borsozzuk. Zsiradékon pirítsuk meg a húsokat, közben elkészítjük a húsleves alaplevet is. Ha a hús megpirult, keverjük hozzá a bacon szalonnát, a megtisztított kockázott hagymát, továbbá a megtisztított és feldarabolt répát és gombát is. Keverjük össze, majd áthalmozzuk egy tűzálló tálba és ráöntjük az alaplevet, beleforgatjuk a babérleveleket, majd lefedve 180 fokos sütőben 2-3 órán keresztül pároljuk. A végén ha szükséges még sózzuk borsozzuk a végén. Tálaljuk és tunkoljuk kenyérrel, de lehet hozzá főzni rizst vagy tésztát, ha pepecselni akarunk finom zsemlegombócokat.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése