2016. január 23., szombat

Gombás marharagú

Régen csináltunk egytálételt, és úgy döntöttünk, akkor ha már lúd legyen kövér, jó tartósat főzzünk.

Hozzávalók:
  • 1 kg marhalábszár
  • 20 dkg kockázott bacon szalonna
  • 4 fej normál vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 1 liter húslevesalaplé (vagy 250 ml ebből sör)
  • só, bors, zsiradék
  • 2-3 db babérlevél, liszt
A gondosan megtisztított marhalábszárat vágjuk fel kis kockákra, majd hintsük meg liszttel és sózzuk, borsozzuk. Zsiradékon pirítsuk meg a húsokat, közben elkészítjük a húsleves alaplevet is. Ha a hús megpirult, keverjük hozzá a bacon szalonnát, a megtisztított kockázott hagymát, továbbá a megtisztított és feldarabolt répát és gombát is. Keverjük össze, majd áthalmozzuk egy tűzálló tálba és ráöntjük az alaplevet, beleforgatjuk a babérleveleket, majd lefedve 180 fokos sütőben 2-3 órán keresztül pároljuk. A végén ha szükséges még sózzuk borsozzuk a végén. Tálaljuk és tunkoljuk kenyérrel, de lehet hozzá főzni rizst vagy tésztát, ha pepecselni akarunk finom zsemlegombócokat.


Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése