Egyik örök kedvencem marad ez az előétel. Édesanyám nagyon sokat csinálta nekünk kiskoromban.
Hozzávalók:
- 5-10 tojás
- 1 fej hagyma
- egy doboz májpástétom
- tejfől, majonéz
- tárkony, só, bors
- vaj, paprikakrém, mustár
A tojásokat keményre főzzük. Amikor még langyosak megpucoljuk, félbevágjuk és a sárgáját egy külön edénybe kiszedjük. A sárgáját villával alaposan összenyomkodjuk, hozzáadjuk a pástétomot, a pirospaprika krémet, az apróra vágott hagymát, a kevés mustárt, sót, borst és a vajat. Az összekevert masszával megtöltjük a félbevágott tojásokat és egy jénai tálba helyezzük. A tejfölt a majonézzel egy kevés sóval és borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a tárkonyt, amivel nem szoktam fukarkodni mert imádjuk az ízét. Nyakon öntjük a tojásokat, majd az egészet egy kicsit pihentetjük a hűtőben.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése