Hozzávalók:
- 8 darab kifli (érdemes jó minőségűt felhajtani az alapja az egésznek)
- 3-4 darab közepes alma
- 6-8 dl zsíros tej (amennyit megkövetel)
- 4 darab tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál fahéj
- 1 darab vanília kikapart magja
- szilvalekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejest is. A fehérjét félretesszük. Felkarikázzuk a kifliket, és az összekevert sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük, de ügyeljünk lehetőleg a kiflik ne essenek szét teljesen. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral és egy keveset karamellízáljuk.
Egy közepes tálat kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük annyi lekvárral hogy nagyjából befedje. Húsz percig sütjük 200 fokon légkeveréssel, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.
Értékelésem: 10/10
Egy közepes tálat kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük annyi lekvárral hogy nagyjából befedje. Húsz percig sütjük 200 fokon légkeveréssel, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése