2017. november 21., kedd

Petrezselymes-fokhagymás gombakrém

Egy újabb krém egy újabb ízvilág. Nagyon bejönnek ezek a házilag pillanatok alatt elkészíthető kenhető "balhék" :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg natúr krémsajt (lehet csak 10 is akkor intenzívebb a gomba íze)
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
A megmosott feldarabolt gombát forró teflonserpenyőben, olívaolajon puhára sütjük körülbelül 10 perc alatt. Amikor már majdnem kész adjuk hozzá a zúzott fokhagymát sózzuk borsozzuk. Ha elkészült a gomba háromnegyedét mixerbe tesszük és a hozzáadott krémsajttal pépesítjük, majd belemixeljük a petrezselymet is. A maradék gombát egy kicsit feldaraboljuk majd finoman a péphez keverjük, ha igényi utána sózunk, borsózunk.



Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése