2017. november 12., vasárnap

Garnélás-spenótos spagetti

Mivel garnélát még soha nem csináltam és a Lidl -ben épp volt friss kipróbáltunk egy receptet. Azt kell mondanom bomba jó lett :)

Hozzávalók:
  • ~25 dkg friss garnéla
  • 200 g friss spenót
  • spagetti tészta
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • kis csokor friss petrezselyem
  • negyed citrom leve
  • vaj, só, bors, olívaolaj, pirospaprika (vagy csili)
Feltesszük a spagettit vagy másfajta hosszú tésztát főzni, olajos sós vízben. Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajon és egy cikk vajon elkezdjük a fokhagymát dinsztelni. Megszórjuk pirospaprikával, vagy száraz csilivel (ízlés szerint ki hogy kívánja) majd beleszórjuk a garnélát, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk benne. Rászórunk egy púpos teáskanál szárított oregánót majd egy két átkeverés után beledobjuk a spenótleveleket. Még mielőtt teljesen összeesne rádobjuk a lecsöpögtetett spagetti egy újabb cikk vajjal együtt. Megszórjuk a reszelt parmezánsajttal és a felaprított petrezselyem zöldjével. alaposan összeforgatjuk rácsavarunk egy negyed citrom levét ezzel is összekeverjük és már tálaljuk is. Tetejére még szórhatunk friss aprított petrezselyem zöldjét még díszítésként.


Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése