Hozzávalók:
- ~25 dkg friss garnéla
- 200 g friss spenót
- spagetti tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt parmezán
- kis csokor friss petrezselyem
- negyed citrom leve
- vaj, só, bors, olívaolaj, pirospaprika (vagy csili)
Feltesszük a spagettit vagy másfajta hosszú tésztát főzni, olajos sós vízben. Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajon és egy cikk vajon elkezdjük a fokhagymát dinsztelni. Megszórjuk pirospaprikával, vagy száraz csilivel (ízlés szerint ki hogy kívánja) majd beleszórjuk a garnélát, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk benne. Rászórunk egy púpos teáskanál szárított oregánót majd egy két átkeverés után beledobjuk a spenótleveleket. Még mielőtt teljesen összeesne rádobjuk a lecsöpögtetett spagetti egy újabb cikk vajjal együtt. Megszórjuk a reszelt parmezánsajttal és a felaprított petrezselyem zöldjével. alaposan összeforgatjuk rácsavarunk egy negyed citrom levét ezzel is összekeverjük és már tálaljuk is. Tetejére még szórhatunk friss aprított petrezselyem zöldjét még díszítésként.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése