Egyik Vidék Ízében találtam ezt a receptet és mivel sok sok hagymával kell készíteni megtetszett. Igen jóra sikerült,m ajánlom!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 30 dkg koktélparadicsom
- 30 dkg fehér hagyma
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kis csilipaprika
- 1 dl vörösbor
- 1,5 dl tejszín
- 10-15 dkg ementáli vagy hasonló sajt
- 2 evőkanál paprikakrém (ízlés szerint csemege vagy csípős)
- 1 csipet lestyán
- pirospaprika, só, bors, zsiradék
Egy serpenyőben felforrósítunk zsiradékot és megdinszteljük rajta a karikákra szeletelt kétféle hagymát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott csilit. Rárakjuk a darált húst és nagy lángon megpirítjuk az egészet. Ha már mindenhol megfelelő színe van hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot (lehet konzervet is használni télen ha nem áll rendelkezésre ízletes paradicsom), mehet hozzá 2 evőkanál paprikakrém. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk pirospaprikával. Öt perc után hozzáöntjük a vörösbort és fedő nélkül közepes lángon rotyogtatjuk. Néhány perc múlva levesszük a tűzhelyről. Kizsírozunk egy hőálló tálat, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a húsos-hagymás ragut. A tejszínt összekeverjük a lestyánnal (lehet friss is ha van) és a lereszelt sajttal, majd ezt is egyenletesen eloszlatjuk a ragu tetején. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30-40 perc alatt míg a sajt megpirul a tetején, készre sütjük.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése