2017. november 11., szombat

Hagymás-húsos rakottas

Egyik Vidék Ízében találtam ezt a receptet és mivel sok sok hagymával kell készíteni megtetszett. Igen jóra sikerült,m ajánlom!

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 30 dkg fehér hagyma
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kis csilipaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 10-15 dkg ementáli vagy hasonló sajt
  • 2 evőkanál paprikakrém (ízlés szerint csemege vagy csípős)
  • 1 csipet lestyán
  • pirospaprika, só, bors, zsiradék
Egy serpenyőben felforrósítunk zsiradékot és megdinszteljük rajta a karikákra szeletelt kétféle hagymát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott csilit.  Rárakjuk a darált húst és nagy lángon megpirítjuk az egészet. Ha már mindenhol megfelelő színe van hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot (lehet konzervet is használni télen ha nem áll rendelkezésre ízletes paradicsom), mehet hozzá 2 evőkanál paprikakrém. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk pirospaprikával. Öt perc után hozzáöntjük a vörösbort és fedő nélkül közepes lángon rotyogtatjuk. Néhány perc múlva levesszük a tűzhelyről. Kizsírozunk egy hőálló tálat, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a húsos-hagymás ragut. A tejszínt összekeverjük a lestyánnal (lehet friss is ha van) és a lereszelt sajttal, majd ezt is egyenletesen eloszlatjuk a ragu tetején. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30-40 perc alatt míg a sajt megpirul a tetején, készre sütjük.



Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése