Kinéztünk egy jól kinéző süteményt és a szokásos bénázással de elkészült. A sütemények valahogy nem tudom mindig hibára késztetnek :D finom lett, meglepő módon.
Hozzávalók:
- 40 g vaj
- 300 g szilva
- 2-3 ek. nádcukor
- 1/2 kk fahéj
- 2 db tojás
- 150 ml tej
- 60 g liszt
- 1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (180 fok légkeverés). A szilvát kimagozzuk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd amikor felhabzott hozzáadjuk a szilvát és a nádcukrot. Ha savanyúbb a szilva növeljünk a cukor mennyiségén. Hozzákeverjük félúton az őrölt fahéjat. Néhány percig pirítjuk, amíg a szilva kissé megpuhul a cukor meg elkezd karamellizálódni. Egy edényben összekeverjük a felvert tojásokat a tejjel és egy csipet sóval, majd szépen hozzákeverjük a lisztet. Nem kell túldolgozni, különben túl tömör lesz a palacsinta. A szilvát tálba öntjük majd a tetejére ráfolyatjuk a lisztes masszát és a sütőben 20 percig sütjük. Kis porcukorral meghintve tálaljuk, de várjunk kicsit míg egy kicsit kihűl.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése