2017. augusztus 26., szombat

Házi krumplisaláta

Ez egy "ezer" éves családi recept. Könnyű elkészíteni tartalmas, önmagában is fogyasztható. Mikor gyerek voltam mindig ezt csomagoltuk magunkkal amikor elmentünk kirándulni. Isteni rántott hús mellé például!

Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 3-4 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 kisebb ecetes uborka
  • 1-2 savanyúságnak eltett paradicsom paprika
  • olaj, só, bors, ecet
A meghámozott megtisztított és hosszában félbevágott burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, ha elkészült leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Karikára vágjuk és egy tálba halmozzuk.Feltesszük főni a tojást is. Hozzáadjuk a csikókra vágott paradicsompaprikát, a karikára vágott uborkát és a főtt tojást. Sózzuk, borsozzuk majd 0,5 deci olajat öntünk rá. A végén egy egész kevés ecetes vizet öntünk rá és finoman összekeverjük az egészet.



Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése