Kerestem egy könnyed friss zöldséglevest, ez tetszett meg. Finom könnyed végeredmény, nekünk bejött.
Hozzávalók:
- 2 darab karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 3 szál zöldhagyma
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 5-6 evőkanál gríz
- só, bors, olaj
A zöldségeket megtisztítjuk és kockára, karikára vágjuk. A felhevített olajra dobjuk az egészet és megdinszteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát (kevés zöldjével együtt), valamint az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Elkészítjük a grízgaluskát, a tojásokat összekeverjük a grízzel, finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk és hűtőben 30 percig pihentetjük. Amikor a levesben megfőttek a hozzávalók a grízgaluskákat beleszaggatjuk. További 10 percig főzzük majd tálaljuk.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése