Hozzávalók:
- 30 dkg vegyes marha+sertés darált hús
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 35 dkg orsótészta
- 5-6 friss bazsalikomlevél
- reszelt sajt, parmezán sajt
- oregánó, só, bors, zsiradék
A darált húst egy tálban összekeverjük sóval, borssal, 2-3 friss apróra vágott bazsalikomlevéllel( használhatunk szárítottat is). Kis diókat formálunk belőlük, majd lobogó sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Elkészítjük a paradicsommártást. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomkonzervet és 3-4 friss apróra vágott bazsalikomlevelet. Főzés közben sózzuk, borsozzuk oregánóval ízesítjük, és a két fokhagymát is beletörjük. Beletesszük a megfőtt húsgombócokat alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt rotyogtatjuk. A tésztát bő vízben kifőzzük majd beleszedjük a paradicsomos alapba és jól összekeverjük. Tálalásnál reszelt sajtot és parmezánt szórunk rá.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése