2017. július 30., vasárnap

Csúszás csirkecomb

Valami tartalmas kellett a túl könnyed leves után, erre esett a választás. Jó tanács az adag fele is kiadós nem kell ennyit csinálni, a falunak elég lett :P Isteni finom házi paradicsommal.

Hozzávalók:
  • 8 felső csirkecomb (lehet filé is)
  • 1 dl száraz vagy gyöngyöző fehérbor
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű (vagy oregánó+majoranna páros)
  • 40 dkg csuszatészta
  • 20 dkg sajt, 
  • parmezánsajt ízlés szerint
  • só, olaj, bors, erőspaprika-krém
Mártás:
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 2 teáskanál provance-i fűszerkeverék (vagy ami van belőle összekeverve otthon)
  • só, bors
A csirkecombokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk majd beletesszük a csirkecombokat melyeket előtte sóztunk borsoztunk és kérget sütünk mindkét oldalára. Ha elkészültek aláöntünk 1 dl bort és fedő alatt puhára pároljuk. A tésztát kifőzzük és egy nagy tálba tesszük. Felszeleteljük a gombát, majd egy mélyebb serpenyőben olajat melegítünk, beledobjuk a tört fokhagymát, a gombát és egy teáskanál erős paprikát, sózzuk borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. puhára pároljuk majd összekeverjük a tésztával. Kikent tepsibe rakjuk a tésztát, majd ráfektetjük a csirkecombokat. Elkészítjük a paradicsommártást. Apró kockára vágjuk a hagymát majd a serpenyőben maradt pecsenyezsíron megdinszteljük. A felkockázott paradicsomokat ráöntjük a hagymára. A bazsalikomleveleket belecsipkedjük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a fűszerkeveréket. Forralva főzzük és besűrítjük. Rákanalazzuk a csirkecombokra majd ráreszeljük a sajtot aminek a tetejére ízlés szerinti parmezánt szórunk. 180 fokos sütőben addig sütjük míg a tetején a sajt szépen rápirul.


Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése