Hozzávalók:
- 1 kisebb karfiol
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 kis cikk zeller
- 1 közepes hagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 evőkanál liszt
- pirospaprika, só, zsiradék
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj vagy zsiradék
- só, pirospaprika, liszt
Meghámozzuk a zöldségeket és apróra kockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés zsiradékon az összevágott zöldségekkel együtt párolni kezdjük. Amikor félig megpuhult, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és két evőkanál liszttel. Egy percig kevergetve pirítjuk majd rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük majd felöntjük 2 liter vízzel és megsózzuk. Ha felforrt hozzáadjuk az apróbb rózsáira bontott karfiolt. amíg újra felfő, elkészítjük a paprikás nokedlit. Összekeverjük a tojást, a zsiradékot, egy kávéskanál pirospaprikát csipetnyi sóval és annyi liszttel amennyit felvesz. Viszonylag kemény tésztát készítünk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk és összefőzzük a levest.
Értékelésem: 7/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése