2016. február 13., szombat

Tejfölös-mustáros csirkerakottas

Tartalmas ételt szerettünk volna, így erre esett a választásunk. Nagyon finom lett és igen egyszerű elkészíteni, ajánlom mindenkinek ha kell hirtelen valami.

Hozzávalók:
  • 6-8 csirkecomb (alsó felső)
  • 50 dkg fagyasztott zöldségmix
  • 6-8 szem nagyobb burgonya
  • 400 gr tejföl
  • 2-3 darab csípős csilipaprika
  • mustár, só, bors, ételízesítő, zsiradék
A bőrös csirkecombokat sózzuk borsozzuk majd zsiradékon előpirítjuk és belehelyezzük egy hőálló tál aljába. Néhány evőkanál mustárral vastagabban egyenletesen megkenjük. Rászórjuk a zöldségmixet, sózzuk, étel-ízesítőzzük. Korábban a krumplit apró kockára vágva előfőzzük egy picit, majd az egészet ráhalmozzuk a zöldségmixre a csilipaprikákat a kettő közé téve. A megmaradt pecsenyelevét ráöntjük, illetve egy fél deci vizet is, sózzuk, étel-ízesítőzzük. A tetejére a tejfölt egyenletesen elosztjuk, majd lefedve a sütőben 200 fokon 1 órát pároljuk, majd kivesszük és átkeverjük az egészet, úgy hogy a csirkecombokat a tetejére tesszük bőrös felükkel felfelé. Felemeljük a sütő hőfokát 220 fokra és 30 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük a csirkecombokat.



Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése