Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 darab sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 tojás
- 5 dkg vaj vagy olaj
- 10 dkg búzadara
- só, zsiradék, petrezselyemzöldje
Összekeverjük a felvert tojást a megolvasztott vajjal, hozzádolgozzuk a darát, jó sűrű palacsintatésztát kapunk. Legalább 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét és a szeletekre vágott gombát. Ha a gomba elkezdi kiengedni levét felengedjük tetszés szerinti vízzel (1-2 liter) és sózzuk. Ha felforrt, kiskanállal beleszaggatjuk a grízgaluskát és a csendesen gyöngyözve forró levesben 10 percig főzzük, majd tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése