Hozzávalók:
- 35 dkg darált hús
- 2 evőkanál rizs
- 1 tojás
- 4 nagy karalábé
- 2 közepes sárgarépa
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors, ételízesítő, kevés cukor, zsiradék
A rizst kicsit előfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal, a tojással. Sózzuk, borsozzuk és gombócokat formálunk belőle, és feltesszük lobogó sós vízbe főni. A karalábét felkockázzuk a sárgarépát karikára vágjuk. Két evőkanál olajra szórunk egy kevés cukrot, rádobjuk a zöldségeket és fedő alatt karamellizáljuk. Megszórjuk ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzöldet és lefedve tovább pároljuk a saját gőzében. Ha a húsgombócok megfőttek, kivesszük őket a vízből egy tányérra. a párolt zöldségeket felöntjük a gombócok főzőlevével és puhára főzzük. A végén világos rántást készítünk, hozzákeverjük a főzelékhez majd hozzáadjuk a tejfölt is és elkeverjük. a gombócokat beletesszük a főzelékbe és rottyantunk egyet rajta.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése