Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl fehérbor
- 30 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg fűstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítjük a nokedli alapot majd megszaggatjuk. Miközben fő előkészítjük a többi hozzávalót is. A savanyú káposztát apróra vágjuk (ízlés szerint ha kell mossuk ki a fölös sós lét belőle), a fele kolbászt felkarikázzuk a többit 4 nagyobb darabra vágjuk és bevagdaljuk. A kolbászt lassú tűzön óvatosan zsírjára sütjük, majd ha elkészült a nagyobb darab kolbászokat félretesszük, a maradékba rádobjuk az apróra darabolt hagymát és megdinszteljük. Ahogy kész hozzáadjuk a savanyú káposztát, a szétnyomott fokhagymát, borsozzuk beleöntjük az 1 bort (ezt lehet helyettesíteni vízzel is, ha jó ízes a káposzta). Negyed óra alatt készre pároljuk az egészet. Az elkészített nokedlit ráhalmozzuk a káposztás kolbászra, jól összekeverjük, majd egy tűzálló tálba tesszük. Negyed órára behelyezzük a sütőbe 200 fokra és megpirítjuk a tetejét. Tálaláskor a félretett nagyobb kolbászokkal díszítjük.
Értékelés: 7/10
Imádom. Az egyik legjobb kaja.
VálaszTörlésKiadós az biztos :)
Törlés