Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 50 dkg zeller
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejfől
- 3 evőkanál olaj
- 1-2 babérlevél
- fél citrom leve
- só, bors
- 50 dkg darált sertéshús (lehet vegyes is marhával)
- 1 csokor újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- fél teáskanál csili
- só, bors, zsemlemorzsa
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre píritjuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és zellert, felöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyednyire érjen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, puhára pároljuk a zöldségeket. Ha kész kiemeljük a babérleveleket, majd kivesszük a zöldségek felét. A kivett részt leturmixoljuk, majd visszakeverjük a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Borsozzuk, egy fél citrom levével savanyítjuk, hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.
A fasírthoz az újhagymát felaprítjuk, a fokhagymát belenyomjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük. Egy kevés vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése