2015. november 8., vasárnap

Almával töltött palacsinta

Megszállt az ihlet, egyre bátrabban próbálkozom süteménnyel. Azt kell mondanom igen finom lett.

Hozzávalók:
  • 4 nagyobb alma
  • 8 darab vastagabb palacsinta
  • 4 evőkanál vajas margarin (Vénus, Rama)
  • 1 kávéskanál fahély
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál keményítő
  • 10 dkg porcukor 
  • cukor izlés szerint 
Egy serpenyőben karamellizálunk egy púpos evőkanál cukrot, Öntünk egy kis meleg vizet, rádobjuk a meghámozott apróra kockázott almát és kevergetve megfőzzük (az alma elegendő levet ereszt hozzá). Fűszerezzük cukorral, fahéjjal, pici sóval. Ha elkészült keményítővel besűrítjük. A palacsinták közepére halmozunk egy adagot, majd két oldalát középre hajtjuk, az így kapott csíkot pedig háromba hajtogatjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál vajas margarint, óvatosan belerakunk két almás batyut, és mindkét oldalát megpirítjuk. Kivesszük és fahéjas porcukorba forgatjuk. A serpenyőt törlőkendővel kitöröljük és megismételjük a folyamatot még háromszor.




Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése