2015. október 31., szombat

Palermói szelet

Mary hazaállított ezzel a recepttel a múltkor és nagyon-nagyon bejött. Most elkészítettük újra. Javaslom ha otthonra kell egy gyors de ízletes süti!

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 50 dkg túró
  • 14 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 fél vanilia rúd
  • 2 kanál tej
  • fél citrom
Szétválasztjuk a tojásokat majd a 4 tojás sárgáját a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliából kikapart vanília magokat, egy tömör tésztát készítünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral majd ezt is hozzáadjuk a tésztához 2 kanál tej kíséretében. Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral béleljük, majd ebbe szétterítjük a tésztát. Légkeveréses sütőben 170 fokon háromnegyed készre sütjük.
A túrót jól összekeverjük a fele cukorral. A gépben a tojásfehérjét a maradék cukorral elkezdjük habosra keverni. Félúton 3-4 evőkanállal átemelünk a túróba és alaposan beledolgozzuk. Ráterítjük a sütőből kivett majdnem kész alapra. A tetejére a szép habosra kikevert tojásfehérje habbal vonjuk be, majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük míg a teteje szép barnás színt nem kap.



Értékelés:
9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése