2015. október 11., vasárnap

Szalkai rakott tarja

Megláttam egy facebook posztot a Vidék Ízétől és megtetszett, Maryt meg nem volt nehéz meggyőzni, így elkészítettem.

Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéstarja
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg bacon, vagy amennyi szelet kell
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika
A kiklopfolt tarjaszeleteket, besózzuk és félretesszük, én egy napra szoktam hűtőben, így finomabb. a darált húst előkészítjük, 2 fej hagyma és a zúzott fokhagyma segítségével, sózzuk borsozzuk, pirospaprikával hintjük ízlés szerint. Kizsírozzuk a tepsit, leterítjük a tepsi egyik végébe az első szelet tarját, ráhalmozunk félig a darált húsból, ráterítünk egy szelet bacont meg félkarikára vágott hagymaszeleteket. A bacont félig fedve rátesszük a következő szelet tarját és így haladunk míg a tepsit megtöltjük. Alufóliával lefedjük, majd 160 fokos sütőben egy órát sütjük, majd levesszük róla a fóliát és 180 fokon rápirítunk a húsokra. Jó sült burgonyát és bőséges házi savanyut szolgálunk fel hozzá.



Értékelésem: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése