2015. október 14., szerda

Salátaleves

Kiskorom óta az egyik kedvenc levesem, egyszerűen imádom, ezt a nem mindennapi levest, melyet édesanyám csinált mindig nekem.

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej saláta
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet picit húsos szalonna
  • 1 kötés friss kapor vagy egy evőkanál szárított
  • 2 tojás
  • só, ételizésító vagy kocka, liszt, zsiradék, tejföl
A salátát szépen leveleire bontjuk, megmossuk és feldaraboljuk 6-8 cm -es darabokra. A felvagdalt szalonnát egy egész pici zsiradékon megpirítjuk és kiolvasztjuk a zsírja egy részét, majd felöntjük 1-1,5 liter vízzel és felforraljuk. Mikor a víz forr beledobáljuk a salátaleveleket, a kaprot és a darabolt fokhagymának a nagy részét zúzva. Sózzuk és egy kocka ételízesítővel bolondítjuk. 8-10 percig főzzük, majd 2 nyers tojást ejtünk bele és 2 percig tovább főzzük, ekkor tesszük bele frissen a maradék fokhagymát, így intenzívebb ízt kapunk. Behabarjuk tejfölös vagy sima vizes habarással (mindkettővel finom), majd újraforraljuk és már tálaljuk is. Tálaláskor még lehet tejföllel ízesíteni.



Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése