Hozzávalók:
- 25 dkg fagyasztott zöldbab (lehet friss is de akkor nagyon zsenge kell)
- 50 dkg újkrumpli
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- zsiradék, só, liszt
Felrakjuk főni bő másfél liter sózott vízben a kockázott krumplit, a zöldbabot és a kisebb hasábra vágott sárgarépát. Közben felkarikázzuk a kolbászt majd kevés zsiradékon rövid ideig pirítjuk. Kivesszük a kolbászdarabokat majd liszt hozzáadásával a zsírból rántást készítünk. Félretesszük, kihűtjük. A tejfölt egy kis leves alaplével csomómentesen elkeverünk majd beledolgozzuk a rántásba. Ha a zöldségek megfőttek berántjuk a levest, kiforraljuk. A végén beletesszük a kolbászkarikákat és már tálaljuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése