Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 20 dkg csirmellfilé
- 1 tojás
- 1 sárgarépa, közepes
- 1 petrezselyemgyökér, közepes
- 1 csokor friss petrezselyem zöldje
- 3-5 cl tejszín
- zsiradék, só, bors
Kevés zsiradékon puhára pároljuk a zöldborsót (lehet mirelittel is, én ilyenkor zsengét használok). Kiveszünk belőle 2 púpos evőkanállal amikor félig elkészült és félretesszük a húsgaluskához. A többit tovább pároljuk, miközben hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Felöntjük ~ 1,5 liter vízzel, megszórjuk a petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük.
Közben aprítógépbe tesszük az apróra kockázott csirkemellet, hozzákanalazzuk a félretett zöldborsót, majd rádobjuk a tojást és az egészet finomra turmixoljuk. A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel keverjük, összesen csak annyit hozzáadva amitől nem veszít a gyúrható állagán. A kész levesbe kávéskanál segítségével galuskát szaggatunk belőle. Őt perc alatt készre főzzük és már tálaljuk is.
A képeken 3x -os adagot csináltam, ezért vannak kicsit vegyítve a képek egy régebbi elkészítéssel.
A képeken 3x -os adagot csináltam, ezért vannak kicsit vegyítve a képek egy régebbi elkészítéssel.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése