2018. február 24., szombat

Tejfölös burgonya-krémleves baconnel

Imádom a burgonyát és a krém leveseket. Egyben meg hát na :) Isteni, egyik kedvenc levesem lett.

Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab babérlevél
  • 2-3 dl tejföl
  • bacon szeletek
  • só, bors, citrom, petrezselyem zöld
  • 2 zöldség kocka vagy friss zöldségleves alaplé
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a vöröshagymával az apróra vágott fokhagymával egy babérlevél kíséretében ~ 2 liter vízben feltesszük főni. Amint puhára főtt kivesszük a babérlevelet és simára turmixoljuk és a tejföllel besűrítjük. Sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük.
Tálalás előtt ropogósra sütött bacon szeletekkel és egy kevés petrezselyemmel díszítjük.



Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése