Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab babérlevél
- 2-3 dl tejföl
- bacon szeletek
- só, bors, citrom, petrezselyem zöld
- 2 zöldség kocka vagy friss zöldségleves alaplé
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a vöröshagymával az apróra vágott fokhagymával egy babérlevél kíséretében ~ 2 liter vízben feltesszük főni. Amint puhára főtt kivesszük a babérlevelet és simára turmixoljuk és a tejföllel besűrítjük. Sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük.
Tálalás előtt ropogósra sütött bacon szeletekkel és egy kevés petrezselyemmel díszítjük.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése