Szeretjük a babot a paradicsomot, igaz óvatosan kell kezelni mert hát ugye... :D Nem Piedone féle de finom tartalmas kaja :)
Hozzávalók:
- 60 dkg disznó comb vagy lapocka
- 30 dkg szárazbab
- 0,75-1 liter paradicsomlé
- 1-2 csilipaprika
- oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- zsiradék, só, bors, méz
Előző este beáztatjuk a babot, majd elkészítéskor átmossuk és friss sós vízben puhára főzzük. Közben kevés zsiradékon a felkockázott húst megpirítjuk. Öntünk rá kevés paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, borssal a fűszerekkel és a felkarikázott csilivel. Kis lángon főzzük, időnként keverjük és ha nagyon elfőné a levét hozzáöntünk paradicsomlevet. Ha a hús megpuhult hozzákeverjük a leszűrt babot egyet rottyantunk rajta , hogy sűrűsödjön kicsit, ha kell teszünk hozzá egy kis mézet, szükség szerint még sózzuk, borsozzuk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése