2018. január 6., szombat

Fasírtos pizzatorta

Tasty-n sűrűn járok és megakadt a szemem ezen az ételkölteményem. Nem ez a legegyszerűbb kaja amit el kellett valaha készítenem. Sikerült, igaz ezen lehet még mit javítani, például friss pizzatésztával, de ez nekem nem volt.

Hozzávalók:
  • 2 pizzatészta alap
  • 50-60 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 1 kis üveg ízesített paradicsom szósz ízlés szerinti verzió
  • ~ 10-12 szelet mozzarella sajt
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 darab 3 féle kaliforniai paprika közepes méret - piros, sárga, zöld
  • olívaolaj, só, bors, bazsalikom, oregánó, zsiradék
Előveszünk egy csatos kerek formát (jó ha valami tapadásgátló anyagos van, akkor nem kell kibélelni sütőpapírral ami kicsit megnehezíti a feladatot), beletesszük a kinyújtott pizzatésztát és szépen eligazítjuk, benyomva a forma széléig. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal rányomunk 1-2 gerezd fokhagymát sózzuk borsozzuk majd egy szilikonos ecsettel az egészet szépen kikenjük vele belülről mindenhol. Megszurkáljuk az alját egy villával majd előmelegített sütőben 230 fokon légkeveréssel 10-15 perc alatt majdnem készre sütjük. Sokat befolyásol a tészta a sütési időn, érdemes odafigyelni a friss tésztát többet kell sütni. Közben az apróra vágott hagymát kevés kacsazsíron megdinszteljük majd félretesszük. Az összes paprikát szín szerint apróra kockázunk majd ezeket is külön megdinszteljük kevés zsiradékon és szintén félretesszük.
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal és a tojással és fasírozottat készítünk majd kis golyók formájában forró olajban kisütjük. Közben elkészítjük a szószt. Egy tálban összekeverjük a paradicsomszószokat, az egy evőkanál oregánót és bazsalikomot, a 4 gerezd fokhagymát a sót és a borst. Az elkészült formánkat kicsit kihűtjük majd elkezdjük megrakni. Az aljára szelet mozzarellákat teszünk hogy fedje a tésztát majd egy ujjnyi paradicsomszószt teszünk rá, erre jöhetnek a már kihűlt fasírtgolyók. Egy újabb adag paradicsomszósz kerül rá majd következik a hagyma amit szépen szétterítünk rajta, majd ezt is lefedjük mozzarella sajttal. A dinsztelt paprikákat szépen kör alakban ráhelyezzük, legszélén a zöld beljebb a sárga majd a közepére a pirosat helyezzük el. a maradék pizzatésztát csíkokra vágjuk majd fonott rácsot képezünk belőle a tetejére. Nekem sajna annyira nem ment ez a dolog mivel a pizzatésztám előkészített mivoltából nagyon könnyen ragadt így én csak egymásra fektettem a csíkokat. Az egészet bekenjük fokhagymás olívaolajjal sózzuk majd maximum 45 perc alatt készre sütjük 200 fokon légkeveréssel. Érdemes folyamatosan figyelni ne égessük meg teljesen a tésztát. Hagyjuk picit hűlni, majd tortaszerűen felszeleteljük és egy kevés parmezánsajtot reszelünk rá tálaláskor. Egyhamar nem esek neki megint, azért ez nem a kezdők pályája, túl szaftos lett és nem lehet annyira szépen felvágni :)



Értékelésem: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése