2017. március 4., szombat

Zöldséges tejfölös tőkehal

Mary imádja a halakat így ahogy a barátunk Viola Gábor a Jó Bácsi étteremből mondani szokta valami halat készítettünk. Finom lett érdekes ízvilág.

Hozzávalók:
  • 60 dkg tőkehalfilé
  • 25 dkg burgonya
  • 1 kisebb padlizsán
  • fél póréhagyma vagy 2-3 újhagyma
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 1/2 paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • só, bors, olívaolaj
Meghámozzuk a burgonyát és uborkagyaluval vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt vékonyan felszeleteljük majd a két hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük olajjal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal. Egy kiolajozott tálba szórjuk az egészet majd rákarikázzuk a hagymát. Ráfektetjük a besózott halszeleteket majd kevés olajjal meglocsoljuk. Vékonyan felkarikázzuk a paprikát és a paradicsomot, rászórjuk a halra, erre jön a rozmaring, a karikára vágott mozzarella, majd végül a tejföl. Fóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát és magasabb hőfokon tíz percig rápirítunk.



Értékelésem: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése