Mary imádja a halakat így ahogy a barátunk Viola Gábor a Jó Bácsi étteremből mondani szokta valami halat készítettünk. Finom lett érdekes ízvilág.
Hozzávalók:
- 60 dkg tőkehalfilé
- 25 dkg burgonya
- 1 kisebb padlizsán
- fél póréhagyma vagy 2-3 újhagyma
- 15 dkg mozzarella
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- 1/2 paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál rozmaring
- só, bors, olívaolaj
Meghámozzuk a burgonyát és uborkagyaluval vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt vékonyan felszeleteljük majd a két hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük olajjal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal. Egy kiolajozott tálba szórjuk az egészet majd rákarikázzuk a hagymát. Ráfektetjük a besózott halszeleteket majd kevés olajjal meglocsoljuk. Vékonyan felkarikázzuk a paprikát és a paradicsomot, rászórjuk a halra, erre jön a rozmaring, a karikára vágott mozzarella, majd végül a tejföl. Fóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Utána levesszük a fóliát és magasabb hőfokon tíz percig rápirítunk.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése