2018. március 18., vasárnap

Zöldséges marha sütőben

Szeretem a marhahúst mindenféle verzióban. Ez egy újabb :) Isteni lett bár azért sokáig tart elkészíteni.

Hozzávalók:
  • 4-6 szelet marhahús, vagy csontos velős marhalábszár
  • 1 hagyma
  • 8 cikk fokhagyma
  • 3 angolzellerszár
  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 dl aprított paradicsom (konzerv)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 7dl csontalaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 3-4 babérlevél
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring
Előkészítjük a hozzávalókat, a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk. A marhahús szeleteket szárazra töröljük, mindkét  felületét sózzuk, borsozzuk. Elkészítünk 7dl alaplevet. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, a hússzeleteket lisztben megforgatjuk majd mindkét oldalukat körbepirítjuk, kérget sütünk rá, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az előzetesen összekockázott zöldségeket. Leöntjük borral és néhány percig forraljuk, míg a bor elpárolog. Megszórjuk a maradék liszttel, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és alaposan összekavarjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük, majd felöntjük az alaplével és pár percig forraljuk. A zöldségalap felét egy tepsibe öntjük, ráhelyezzük a marhahús szeleteket, rászórjuk a babérleveleket, majd az egészre ráöntjük a maradék zöldségalapot. Alufóliával fedjük le a tepsit, majd előmelegített sütőbe tesszük 1-2 órára. Óránként ellenőrizzük a húst és ha a hús megpuhult főtt krumplival tálaljuk, finom házi savanyúval és kenyérrel tunkoljuk :)


Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése