Neten találtam ezt a receptet, amit picit átalakítva megcsináltam. Féltem a fura ízek összekeverésétől de igen finom lett. Az újdonság ereje :)
Hozzávalók:
- 30 dkg széles metélt
- 50 dkg kacsamáj
- 15 dkg bacon szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál méz
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj, só, bors, fahéj
A tésztát lobogó sós vízben al dentere főzzük, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, és 1 evőkanál olívaolajat öntünk rá. Serpenyőben olajat hevítünk és a kacsamájat illetve a bacont is külön külön megsütjük. Egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát, rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk egy csipet fahéjjal. Belekeverjük a tejszínt, sózzuk, borsózzuk majd hozzáadjuk a tésztát, felmelegítjük. Tányérokba szedjük, ráhalmozzuk a megsütött májszeleteket és bacont. A tetejére apróra vágott újhagymát szórunk és már fogyasztjuk is.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése