Ha már havazik így március közepén legalább a leves tükrözze a tavaszt :) Finom lett, ilyen könnyed leves, ajánlom.
Hozzávalók:
- 2 friss karalábé
- ~ 15cm póréhagyma
- 125g friss parajlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöldje
- 2 kisebb sárgarépa
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál szárított tárkony
- só
Meghámozzuk a karalábét és apró kockákra vágjuk. Elkezdjük párolni az olívaolajon miközben hozzáadjuk a megmosott vékony csíkokra vágott karalábéleveleket (el lehet hagyni), a felaprított petrezselyem zöldjét és a tárkonyt. Beleszórjuk a felkockázott póréhagymát és sárgarépát. Ha már majdnem puhák a zöldségek, akkor jön hozzá a spenót és a zúzott fokhagyma. Ha a levelek már kissé összeestek, felengedjük tetszőleges mennyiségű vízzel és felforraljuk. Tálalásnál tejföllel tálaljuk.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése