Mivel nagyon szeretjük a gombát, kerestem egy receptet hozzá, levesnek. Hát ez azonnal felkerült a kedvenceim közé, mert irtó finom lett.
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 2 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- friss tárkony és zellerzöldje
- zsiradék, só, bors, pirospaprika
- 1 tojás
- 3-4 dkg vaj
- liszt
- csipet só
Összevágjuk a hagymát és zsiradékon pörkölt alapot készítünk, pirospaprikával. Kevés vízzel felöntjük és beledobjuk az apróra vágott zöldségeket, majd puhára pároljuk őket. Amikor megpuhultak hozzáadjuk a kockára vágott gombát, az összezúzott foghagymát, az apróra vágott zöldség zöldet, sózzuk, borsozzuk. Kiforraljuk, miközben galuskát készítünk, hozzá. Egy tálban összekeverjük a tojást egy csipet sóval, a vajjal és a lisztel (olyan sűrű legyen mint a galuskatészta). Egy kiskanállal galuskákat szaggatunk a levesbe összefőzzük és már tálaljuk is. Tejföllel és anélkül is isteni.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése