2015. június 6., szombat

Gombás sertéspaprikás lecsós tarhonyával

Egy kiadós de annál finomabb főétel, amit kint érdemes csinálni és bármilyen húsfélével elkészíthető.

Hozzávalók:
  • 1 kg kockázott sertéshús (lapockát használtam)
  • 20 dkg gomba
  • 4 közepes vöröshagyma
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 üveg lecsókonzerv házi
  • 2-2 darab zöldpaprika és paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika
Az apróra vágott hagymából pörkölt alapot készítünk, majd egy hagymányit kiveszünk belőle egy külön tálba még mielőtt paprikáznánk. Beledobjuk a húst, a fokhagymát majd sózzuk borsozzuk és majdnem készre főzzük. amikor megpuhult beledobjuk a gombát és összefőzzük. Közben a tarhonyát egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd beleöntjük a félretett dinsztelt hagymát felöntjük a konzervlecsóval és beleszeleteljük a paradicsom, paprikát. Sózzuk, borsozzuk majd annyi vizet adunk mindig alá, hogy ne kapjon oda. Fél óra alatt puhára párolódik kis lángon. Tejföllel ízesítjük a pörköltöt és tálaljuk.


Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése