Egy kiadós de annál finomabb főétel, amit kint érdemes csinálni és bármilyen húsfélével elkészíthető.
Hozzávalók:
- 1 kg kockázott sertéshús (lapockát használtam)
- 20 dkg gomba
- 4 közepes vöröshagyma
- 20 dkg tarhonya
- 1 üveg lecsókonzerv házi
- 2-2 darab zöldpaprika és paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- zsiradék, só, bors, pirospaprika
Az apróra vágott hagymából pörkölt alapot készítünk, majd egy hagymányit kiveszünk belőle egy külön tálba még mielőtt paprikáznánk. Beledobjuk a húst, a fokhagymát majd sózzuk borsozzuk és majdnem készre főzzük. amikor megpuhult beledobjuk a gombát és összefőzzük. Közben a tarhonyát egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd beleöntjük a félretett dinsztelt hagymát felöntjük a konzervlecsóval és beleszeleteljük a paradicsom, paprikát. Sózzuk, borsozzuk majd annyi vizet adunk mindig alá, hogy ne kapjon oda. Fél óra alatt puhára párolódik kis lángon. Tejföllel ízesítjük a pörköltöt és tálaljuk.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése